44,8721
38,8487
4.344,50
Bakanlık, listeyi, İsrail Bakanlar Kurulu'nun ateşkes anlaşmasını onaylamasından birkaç saat sonra yayımladı. Anlaşma kapsamında, Gazze'deki siyonist esirler serbest bırakılacak, buna karşılık yüzlerce Filistinli esir serbest bırakılacak.
İsrail Adalet Bakanlığı, Filistinli esirlerin Pazar günü yerel saatle öğleden sonra dörtten önce serbest bırakılmayacağını belirtti. Aynı gün, takas işleminin başlaması planlanıyor.
Liste, Hamas, İslami Cihad ve Fetih hareketlerinden üyeleri içeriyor.
Liste, İsrail'in elinde tuttuğu en önde gelen liderlerden olan ve birçok Filistinli tarafından gelecekteki başkanlık için en güçlü aday olarak görülen 64 yaşındaki Filistinli lider Mervan Barguti'yi içermiyor. Barguti, 2000'li yılların başlarında işgal altındaki Batı Şeria'daki ikinci Filistin intifadasının liderlerinden biriydi.
Hamas, ateşkes anlaşması çerçevesinde İsrail'den Barguti'nin serbest bırakılmasını talep etti ancak İsrailli yetkililer bu talebi yerine getirmeyi reddetti.
Benzer şekilde, "Times of Israel" gazetesi, 2021 yılında işgal altındaki toprakların kuzeyindeki yüksek güvenlikli bir hapishaneden kaçan ve ardından tekrar yakalanan Zekeriya Zübeydi'nin, anlaşmanın birinci aşamasında serbest bırakılacaklar listesine dahil edildiğini bildirdi.
İnternette İbranice olarak yayınlanan liste, Zübeydi'nin yurt dışına gönderilmeyeceğini ve Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin şehrindeki evine dönebileceğini belirtiyor. Zübeydi, Fetih hareketinin El Aksa Şehitleri Tugayları'nda liderlik yapmıştı.
Geçen yıl İsrail ordusu, oğlu Muhammed'i bir insansız hava aracı saldırısında şehit etmişti. (DOĞRU HABER)
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için "çerez politikasını" inceleyebilirsiniz.