55,0593
49,3284
6.619,46

Şahinbey Belediyesi; Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle 10. Kitap Fuarı’nın açılış törenini gerçekleştirdi.
10-18 Ekim tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde kitapseverleri ağırlayacak olan fuarda, 176 yayınevi ve 151 seçkin yazar okurlarıyla buluşacak. 9 gün sürecek organizasyon kapsamında imza günleri ve söyleşiler düzenlenecek.
Açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Yazar Mete Yarar, kurum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"151 yazarımızın ve 176 yayınevimizin katıldığı, 9 gün sürecek fuarımız Gazi şehrimizin kültürel hayatına önemli katkı sağlıyor. Biz okumayı teşvik ediyoruz çünkü dinimizin ilk emri 'Oku'dur. Bugüne kadar 18 milyon 300 bin kitabı gençlerimize dağıttık ve 14 kütüphane açtık. Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nde aynı anda 4 bin 500 öğrencimiz ders çalışabiliyor. Dijitalleşmenin arttığı bu dönemde gençlerimizin yeniden kitap sayfalarını çevirmesini ve o kitap kokusunu hissetmesini çok önemsiyoruz."
Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur ise organizasyonun önemine dikkat çekerek, "Hem okuyanlar hem yazarlar burada. Şahinbey Kitap Fuarı'nın 10’uncusunun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, medeniyetin temelinde okumanın yer aldığını ve kitapların geleceği inşa ettiğini vurgularken; Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar da fuarın çocukların ve gençlerin gelişimine sunduğu katkının altını çizdi. Fuarın ilk gün konuğu olan Yazar Beyhan Budak ise gençlere yönelik kültürel yatırımların kılavuz niteliğinde olduğunu ifade etti.
Kitap Fuarı, 18 Ekim'e kadar Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için "çerez politikasını" inceleyebilirsiniz.