53,5928
46,2566
6.275,77

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Fatma Şahin, yaklaşık 110 yıl önce büyük emeklerle kurulan Hicaz Demiryolu'nun çeşitli sebeplerle işlevsiz hale geldiğini, bugün ise Türkiye'nin güçlü iradesiyle yeniden hayat bulduğunu ifade etti.
“Hicaz Demiryolu, ajan Lawrence tarafından patlatılmış”
Şahin "Sultan Abdülhamid Han'ın büyük vizyonuyla İstanbul'u Şam'a, Medine'ye ve Hicaz'a bağlayan Hicaz Demiryolu, ajan Lawrence tarafından patlatılmış, tren ve rayları çölde kaderine terk edilmişti. Aradan 110 yıl geçti ve bu milletin evlatları gerekeni yapıyor." ifadelerini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Suudi Arabistan'da imzaladığı mutabakat metniyle Hicaz Demiryolu'nun modern yüksek hızlı tren hattı olarak yeniden hayata geçirilmesi için tarihi bir adım atıldığını belirten Şahin, projenin üç yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.
“Sultan Abdülhamid Han'ın asırlık hayali”
Bir asır önce sökülen rayların bugün daha güçlü, daha modern ve çok daha iddialı bir şekilde yeniden döşeneceğini vurgulayan Şahin "Bu sadece bir demiryolu projesi değil, tarihe sahip çıkmanın, medeniyet hafızasını yeniden ayağa kaldırmanın sembolüdür." dedi.
İstanbul'dan başlayıp Gaziantep'in İslahiye ilçesi üzerinden Orta Doğu'nun kalbine uzanacak hattın; ticareti, ulaşımı ve bölgesel entegrasyonu güçlendireceğini ifade eden Şahin, söz konusu projenin Türkiye'nin jeopolitik ağırlığını ve küresel stratejik önemini daha da artıracağını belirtti.
Şahin, "Sultan Abdülhamid Han'ın asırlık hayali, aziz milletimizin iradesi ve Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yeniden hayat bulacak. Dün rayları sökenler vardı, bugün ise o rayları yüksek hızlı tren olarak yeniden inşa eden bir Türkiye var." ifadelerine yer verdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için "çerez politikasını" inceleyebilirsiniz.