48,6222
41,2821
4.879,77
Fatma Şahin’den Maraş Milletvekiline Yanıt: “Ben Bibere Alışığım” https://t.co/rA6Wf96944 #Gaziantep #Kahramanmaraş pic.twitter.com/6a3o0rZ9OS
— Gaziantep Günebakış Haber (@gunebakishaber) September 5, 2025
Gaziantep’te düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nin bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirler arası rekabetle ilgili sözleri üzerinden gündeme gelen tartışmalara değindi.
Şahin, “Ben şehirlerle, komşularla yarışmıyoruz dediğimde beni yanlış anladılar. Biz San Sebastiyan ile yarışıyoruz dediğimizde, Kahramanmaraş’ın milletvekili bir gün sonra basın toplantısı yapıp ‘Bu Fatma Şahin’in ağzına biber süreceğiz’ dedi. Ya bana biber sürsene! Ben bibere alışığım. Ben salça yiyerek doğmuş bir çocuğum. Biz mamadan sonra yağlı köfteye geçen bir aileden geliyoruz. Bana biber sürdüğünde bir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.
Şahin ayrıca şehir milliyetçiliğinin yerini bölgesel kalkınmaya bıraktığını vurguladı:
“Artık şehir milliyetçiliği öldü, bölgesel kalkınma var. Göbeklitepe’ye gelen adam Zeugma’ya da gelmeli, Zeugma’ya gelen Dülük’e de gitmeli.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için "çerez politikasını" inceleyebilirsiniz.