Gaziantep’in sevilen sendika yöneticilerinden olan, Gönüllü Kuruluşlar Platformu başta olmak üzere birçok platformda STK’ların bir araya gelmesini sağlayan, Müslümanların birlik ve beraberliği için her zaman çabalayan ve bu uğurda mücadelede veren, her alanda ümmet şuuru ile hareket eden, Kudüs davasından hiçbir zaman taviz vermeyen ve Afrika ülkelerinin yanı sıra birçok İslam ülkesine giderek bizatihi Müslümanların dertleriyle ilgilenen Gök, yeni dönemde Ankara’da olacak.
Her platformda “Bu dava İ'la-yı Kelimetullah, bu dava İttihad-ı İslam davasıdır. Ben elhamdülillah Müslümanım. Bir dedem Fatih'tir, bir dedem Selahaddin. Kalbim küçük bir kuş gibi merhametli, bedenim koca bir dev gibidir. Bastığım toprak Anadolu'dur. Gözlerim Kudüs'e bakar, alnım Mekke'ye dönük, kalbim Medine'de atar. Evet, ben Afrika'da siyah, Avrupa'da beyazım. Amerika'da kızıl derili, Asya'da sarıyım. Ben Selahaddin-i Eyyubi kadar Kürt, Fatih Sultan Mehmet kadar Türk'üm. Ben, Selman-ı Farisi kadar Acem, Tarık bin Ziyad kadar Arap'ım. Ben ümmetim. Ben ecdadın mirasını kuşanmış, Anadol'uyum.” diyerek ümmet mefhumuna vurgu yapan Gök, üç dönemdir sürdürdüğü Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanlığı görevini dün itibariyle Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral’a devretti.
“Ecdat dünya sahnesinden çekildiği günden beri ümmetin ve dünya mazlumlarının durumu ortadadır. Yemen, Filistin, Doğu Türkistan, Keşmir, Arakan, Bangladeş, Patani, Sudan, Somali, tüm Afrika, Bosna, Kosova ve daha saymakla bitmeyecek mazlum beldeler, bu dünya neler gördü neler." diyerek her zaman İslam ümmetinin içinde olduğu duruma dikkat çeken Gök’ün Gaziantep’ten ayrılması üzüntüye neden oldu.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Gök, üç dönem boyunca sürdürdüğü Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanlığı görevini düzenlenen törenle Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Göral’a devretti.
Devir teslim töreninin ardından açıklama yapan Gök, “Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılığına seçilmiş olmamızdan dolayı üç dönem şehrimize, vatanımıza, ümmete ve tüm dünyaya hizmet ve hayra motor, şerre fren aracı olarak görüp, bu minvalde hizmet ettiğimiz Memur-Sen Gaziantep İl Temsilciliği görevini Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanımız Sayın Müslüm Göral kardeşimize teslim ettik. Sendikamızın kurulduğu günden beri her kademesinde dava aşkıyla hizmet ettiğimiz teşkilatımızın, emin ellerde, aynı dava şuuruyla, güzel işlere imza atarak yoluna devam edeceğini biliyor olmanın gönül rahatlığıyla Müslüm Başkan'a ve ekibine başarılar diliyorum. Allah yeni yönetimin yar ve yardımcısı olsun, Hak yolunda, uhuvvet ve muhabbetle güzel işler yapmayı onlara ve bizlere nasip eylesin, inşallah başarıları daim, birlik, beraberlik ve muhabbetimiz kaim olsun.” dedi.
Görevi devir alan Memur-Sen ve Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Göral da Gök’ten devir aldığı bu önemli görevi başarıyla sürdüreceğini söyledi.