Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, toplumsal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, özellikle 6 Şubat 2023 depremleri sonrası 11 ilden bin 100 afetzedeye umut oldu.
Gaziantep’te 826 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren merkezde, kişiye özel protez ve ortezlerin üretimi, uygulaması ve bakımı yapılıyor. Gelişmiş teknik altyapısı ve uzman kadrosuyla hizmet veren Buğday Tanesi, bireylerin günlük yaşamda bağımsız hareket edebilmesi ve üretken bir hayat sürebilmesi için kapsamlı bir destek modeli sunuyor.
Asrın Felaketi Sonrası 11 İl İçin Harekete Geçildi
6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan “Asrın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşıyoruz” projesiyle Gaziantep’ten Hatay’a, Kahramanmaraş’tan Adıyaman’a kadar 11 ildeki amputasyon geçirmiş afetzedelere yardım eli uzatıldı.
Proje kapsamında bin 100 engelli bireye ulaşıldı. Merkezde, psikososyal destek, protez öncesi ve sonrası fizik tedavi gibi uygulamalarla hem fiziksel hem de ruhsal iyileşme süreci desteklendi.
Her Gün Umut Dağıtmaya Devam Ediyor
Sadece afet dönemlerinde değil, yıl boyunca hizmetlerine devam eden merkez, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırmaya, onları hayata bağlamaya devam ediyor. Günlük rutin hizmetlerle bireylerin toplumsal hayatta daha aktif rol alması sağlanıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi, fiziksel desteğin yanı sıra moral ve umut da aşılıyor. Buğday Tanesi Protez Ortez Merkezi, her bir bireyin hayata yeniden tutunmasına katkı sağlayarak örnek bir iyileşme modeli sunuyor.